Κάλεσμα για δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης γειτονιάς

afisa_protasi_sine21092014

Γεια σε όλες και όλους.

Κάποιοι άνθρωποι από τη γειτονιά πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε αυτήν την πρώτη συνάντηση, καθώς μοιραζόμαστε όλοι την ανάγκη να ξαναυπάρξουμε μαζί σε μιά συνέλευση στη γειτονιά μας.

Γιατί η ανάγκη για αυτοοργάνωση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή μας παραμένει. Το ίδιο και η θέληση για μια συλλογικοποίηση της γειτονιάς ενάντια στην εξατομίκευση. Επειδή τα δύο τελευταία χρόνια που δεν υπάρχει ένας τέτοιος τόπος, νιώσαμε ότι θα θέλαμε μια πιο οργανωμένη, αλλά κυρίως συλλογική, παρέμβαση σε όσα συμβαίνουν στη γειτονιά. Γιατί, τέλος, θέλουμε να ξαναυπάρξει ένας κοινός και ανοιχτός τόπος συνάντησης και αντίστασης των ανθρώπων της.

Θα θέλαμε η συνέλευση να λειτουργεί στη βάση της σύνθεσης και ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και διάκριση, να είναι ανοιχτή σε όσες και όσους θέλουν κ μπορούν να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο. Για μας είναι βασικό ότι όλοι/όλες θα συμμετέχουμε ως άτομα, ανεξάρτητα από το αν ανήκουμε ή όχι σε κάποια πολιτική συλλογικότητα ή σχηματισμό. Επίσης προκρίνουμε τη λειτουργία σε τακτική βάση δημιουργώντας ένα συμμετοχικό πολιτισμό όπως και το να γίνεται η συνέλευση σε δημόσιο χώρο.

Το κείμενο αυτό συζήτηθηκε και γράφτηκε ώστε να υπάρξει μια έλαχιστη βάση για να μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση και ήταν συνειδητή η απόφαση να μείνει στα ελάχιστα αναγκαία ώστε από εκεί και πέρα όλα να συνδιαμορφωθούν στην πρώτη συνάντηση, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, στις 16:00, στο πάρκο Βουτιέ.

Advertisements

One thought on “Κάλεσμα για δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης γειτονιάς

  1. berdi 24/09/2014 στο 14:35 Reply

    Έγινε μια πρώτη συζήτηση που κατατέθηκαν διάφορα σκεπτικά σχετικά με τη λειτουργία της συνέλευσης και τη θεματολογία της, και οι περισσότεροι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου τόπου επικοινωνίας.
    Έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 17:00, στο πάρκο Βουτιέ

Για πες...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.