Αποτυπώματα του ταξικού πολέμου.

diadilosi-dolof-metan-petralona

Αυτό το κείμενο δυσκολεύομαι να το ξεκινήσω. Νιώθω την ίδια δυσκολία με το απόγευμα, όταν έφτασα στην πλατεία Μερκούρη. Νεκρική σιωπή, αναγνωριστικά βλέμματα, οι πρώτες αμήχανες κουβέντες αναζητούν το διέξοδο ενός χαμόγελου που δεν έρχεται. Η ερώτηση είναι η ίδια: μάθαμε ποιοί είναι; Η καλύτερη μικροφωνική που ταιριάζει στη στιγμή, είναι η βουβή μικροφωνική. Χρειάζεται, όμως, να καταγραφούν πολιτικά οι εκλεγμένοι αριστεροί. Παίρνει την ντουντούκα ο πρώτος, συνεχίζει ο δεύτερος, νισάφι πια. Οι πρώτες φωνές, σφυρίγματα. Ας ξεκινήσουμε.

Αυτό το άσπρο φορτηγό, αφημένο καιρό τώρα σε εκείνη την γωνία, αποτελούσε ένα σημάδι στην Τριών Ιεραρχών. Ένα κενό σημάδι, από αυτά που αναζητάς αμήχανα τριγύρω όταν κάνεις αρκετές φορές το ίδιο δρομολόγιο. Το πρωί οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες αναζητούσαν σημάδια από το αίμα του Σαχζάτ Λουκμάν. Πλέον εγώ θα αναζητώ τις μνήμες μίας ακόμη ταξικής δολοφονίας. Θα επιβεβαιώνω (ίσως λίγο αυτάρεσκα) όλους τους λόγους του κόσμου για τους οποίους μισώ τους φασίστες. Θα βρίσκω το σθένος να χλευάζω και να φτύνω τους ρατσιστές της διπλανής πόρτας, που στέκουν αποσβολωμένοι μπροστά στην αγριότητα του περιστατικού, αλλά παραμένουν πιστοί υπερασπιστές των υλικών τους συμφερόντων.

Θα είναι δύσκολο να λησμονήσω αυτό το σημείο. Δεν έχω σταματήσει -όποτε περνώ- να κοιτάω το αίμα που έχει ποτίσει η Τρώων, στο σημείο που είχε γίνει η δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Θα ήταν μία εύκολη λύση να αλλάξεις δρομολόγιο. Και βολική. Αλλά οι καιροί δεν είναι για βολέματα.

Πότε θα πάψει η γειτονιά να έχει αυτά τα ιδιότυπα μνημεία, αποτυπώματα του ταξικού πολέμου; Και κάθε γειτονιά…

Κράτα το

Advertisements

Για πες...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.