Απλωσιές.

aplwsies-geiton

Εντάξει, δε θυμάμαι κάποια εποχή όπου αυτό που λέμε «καλή γειτνίαση» βρισκόταν και στα φόρτε του. Πάντοτε, ακόμα και σε εποχές κοινωνικής ευημερίας (μα τι ωραία έκφραση…), θα υπήρχαν οι αφορμές για να στραβώσεις με τον διπλανό, τον από πάνω, των από κάτω, τον απέναντι. Η φενάκη της ιδιοκτησίας και του μικροαστισμού έχει επεκταθεί σε κάθε σπιθαμή εδάφους αυτού του τόπου, από τα σοκάκια της πρωτεύουσας μέχρι τα πιο απομακρυσμένα κατσάβραχα της επαρχίας.

Το πιο αστείο (ή θλιβερό) της υπόθεσης είναι όταν όλοι αυτοί πρέπει να βρεθούν αναγκαστικά γιατί έτσι επιβάλλουν οι συνθήκες και όχι γιατί το επιλέγουν. Είτε έχει να κάνει με έναν αγωγό στη μέση του δρόμου που έσπασε, είτε έχει να κάνει με την κεντρική θέρμανση σε μία πολυκατοικία. Η τελευταία φορά που βρέθηκα σε μία τέτοια συνέλευση πολυκατοικίας ήταν σαν κάνω ένα update των λόγων για τους οποίους είμαι αλλεργικός στην ιδιοκτησία, την ιδεολογία και τις προεκτάσεις της.

Έχοντας αυτά σα βιώματα δε θα μπορούσα να μην αφιερώσω και ένα μικρό ποστ στην παραπάνω εικόνα. Την είδα σε ένα στενό κάτω από την Αγία Μαρίνα. Και μου θύμισε ότι ένα απλό συρματόσχοινο μπορεί να σημαίνει πολλά σε μία πόλη όπου συνηθίζουμε -στην καλύτερη- να αγνοούμε τον γείτονά μας. Μπορεί και απλά να υποδηλώνει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε δύο απέναντι διαμερίσματα και τίποτα άλλο. Αλλά και αυτή η δήλωση φαντάζει εκκωφαντική μέσα στη μιζέρια και την εξατομίκευση της πόλης. Πόσο μάλλον όταν την κάνεις τόσο έντονα ορατή.

Καλές απλωσιές, λοιπόν!

Advertisements

Για πες...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.