Ξημερωνοντας επετειος.

Το πρωί η διευθύντρια εμφανίστηκε αποφασισμένη να διαφυλάξει τον κώλο της. Το παρελθόν τής έχει διδάξει ότι πολλοί πιτσιρικάδες και πολλές πιτσιρίκες που επιλέγονται για την Μεγάλη Παρέλαση δεν εμφανίζονται ποτέ εκεί που θα έπρεπε να εμφανιστούν.

Με την αυστηρότητα που αναλογεί στην περίσταση ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 71ου δημοτικού στο Κουκάκι έχει την άποψή του:

«Είμαστε αντίθετοι στην κίνηση της διεύθυνσης του σχολείου να επιδώσει δηλώσεις του ν. 1599/1986 ζητώντας από τους γονείς να τις υπογράψουν ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση για την επέτειο της ‘‘28ης Οκτωβρίου 1940’’.

Ενημερώνουμε ότι:

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε στην παρέλαση εφόσον δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε. Δεν υπάρχουν επιπτώσεις (μείωση βαθμολογίας, αποβολή, απαγόρευση συμμετοχής σε εκδρομές κ.τ.λ.) σε περίπτωση που δεν συμμετέχουμε. Επιστρέφουμε τις δηλώσεις στη διεύθυνση του σχολείου ανυπόγραφες. Συμμετέχουμε στην παρέλαση οικειοθελώς και με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας που αρμόζει στην περίσταση και όχι από φόβο στις κυρώσεις και στην πίεση που έμμεσα ασκείται από τη διεύθυνση».

Την «σοβαρότητα που αρμόζει στην περίπτωση» φαίνεται να την έχει επικυρώσει ήδη με έναν παράδοξο τρόπο η διευθύντρια: υπεύθυνες δηλώσεις και υπονοούμενες κυρώσεις. Επέτειος; Ζήτω!

Advertisements

Για πες...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.