Από το «Περιβολάκι»…

Φαίνεται πώς σε αυτές τις γειτονιές υπάρχει μεγάλη ανάγκη από τους κατοίκους για λαϊκές συνελεύσεις. Για να δημιουργηθεί εκείνο το έδαφος όπου θα μπορούμε να συνομιλούμε και να γνωριζόμαστε με τον γείτονά μας, με την γειτόνισσά μας. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μοιάζει απλά με κατάθεση ψυχής, να φύγουν τα συσσωρευμένα εσώτερα, μπορεί, όμως, κάποιος να προεξοφλήσει ότι το παραπάνω βήμα δεν μπορεί να γίνει;

Το απόγευμα της Τετάρτης ήταν σειρά της πλατείας «Περιβολάκι», στο Κουκάκι, να φιλοξενήσει μία ακόμη λαϊκή συνέλευση κατοίκων των γειτονιών μας. Αρκετός και πάλι ο κόσμος, καμιά 150αριά άτομα, με πολλές καινούργιες φιγούρες, κατοίκους της περιοχής.

Εντάξει, μπορεί η συνέλευση να χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να χαράξει κατευθύνσεις, υπάρχει όμως μία συγκυρία την οποία ούτε να την αγνοήσεις μπορείς, ούτε και να παρακάμψεις τις απαιτήσεις των καιρών.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που ακούστηκαν στη συζήτηση είναι η δημιουργία μία ξεχωριστής συνέλευσης της γειτονιάς του Κουκακίου, στη βάση της ενεργοποίησης και διατήρησης μίας συνέχειας στην κίνηση στη γειτονιά. Μέσα στα χρόνια είναι η πρώτη φορά που μπαίνει το ζήτημα της συγκρότησης μίας δομής λαϊκής συνέλευσης αυτού καθεαυτού στο Κουκάκι, ζήτημα το οποίο λόγω έλλειψης χρόνου μετατέθηκε να συζητηθεί στο άμεσο μέλλον.

Η ποιοτική και ποσοτική ανανέωση των λαϊκών συνελεύσεων, το ξεπέρασμα της απάθειας και της ανάθεσης, είναι ένα ζητούμενο. Ένα δεύτερο ζητούμενο είναι η συνέχεια στην κίνηση μίας διαδικασίας για να μπορέσει να θέσει βάσεις και προοπτικές. Και σήμερα αποδείχθηκε λίγο δύσκολος ο συγκερασμός και των δύο. Κάπου εκεί μπήκε σφήνα και η πρόταση που περιγράφηκε στην παραπάνω παράγραφο.

Το επόμενο ραντεβού της λαϊκής συνέλευσης ανανεώθηκε για το βραδάκι της Παρασκευής (στις 8 μ.μ.) στο Θησείο, Ηρακλειδών και Ερυσίχθονος (στα αρχαία). Ας είμαστε εκεί.

Advertisements

Για πες...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: