Καρε των γειτονιων οπου θελουμε να ζουμε!

Μέσα σε μία φωτογραφία, τρία καρέ από τις γειτονιές όπου θέλουμε να ζούμε!

Αλβανοί μετανάστες στο καθημερινό τους ραντεβού με το ντόμινο και το αυτοσχέδιο τραπεζάκι στην πλατεία Μερκούρη.

Πιο πέρα οι πιτσιρικάδες γίνονται ένα με τον δημόσιο χώρο, παίζουν μπάλα στην πλατεία, φωνάζουν, τσακώνονται, ενθουσιάζονται, παθιάζονται.

Και η λαϊκή συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, για την αυτοοργάνωση των ζωών μας και των επιθυμιών μας. Απότοκο της όξυνσης της επίθεσης των αφεντικών σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ήταν μία από τις πολυπληθέστερες λαϊκές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων με κάτι περισσότερα από 150 άτομα.

Ένα πρώτο βήμα που, πλέον, απαιτεί συλλογική διάθεση, συνέχεια, οργάνωση, υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα δομές. Δομές μέσα από τις οποίες θα αναπτύξουμε εκείνες τις μεθόδους κοινωνικής αυτοάμυνας που απαιτούν οι καιροί, εφαλτήριο για τις συλλογικές μας αντεπιθέσεις, εκείνο το έδαφος όπου θα καθορίσουμε όλοι μαζί -ντόπιοι και μετανάστες- τους όρους συνύπαρξής μας.

Όσον αφορά τη συνέλευση, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από την απεργία που έχει κηρυχθεί στις 15 Ιουνίου και το πώς επιθυμεί να βρεθεί μέσα σε αυτήν. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, και πάλι στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα.

Μέχρι τότε ας έχει ο καθένας και η καθεμιά το νου του/της στους τοίχους, στα σοκάκια των γειτονιών και στις λαϊκές αγορές. Θα συναντηθούμε και θα τα πούμε και από κοντά…

Advertisements

Για πες...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: